22 СЕПТЕМВРИ пътуване до БОСНА и Херцеговина почивка на река ДРИНА – 319 лв.!

Продължителност: 4 дни / 3 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Дестинация: Виена, Австрия

Дати: 22.09.2022

Оферта № : П - 290Цена от: 319.00 лв.


Резервирай

Изберете хотели за резервация по програмата

Програма
22 СЕПТЕМВРИ пътуване до БОСНА и Херцеговина почивка на река ДРИНА – 319 лв.!
 
ТОП оферта за Септември 2022 до Сараево и Вишеград с речен круиз по ДРИНА!
 
 
Резервирай до 15 август на ТОП цена 319 лв. екскурзия за 22 СЕПТЕМВРИ в Република СРЪБСКА и селищата на Костурица:  Дървенград и Каменград!    
 
 
Романтика на река Дрина в хотел „Вишеград” 3* с включени:
3 нощувки с 3 закуски на богата блок маса;
2 стандартни вечери 4-степенно меню с включени напитки;
Празнична вечеря с включени напитки и жива музика!;
Разходка в селищата на Костурица: Дървенград и Каменград
Посещение на манастира Добрун
и още
само с тази програма – възможност за уникален речен круиз по река Дрина!
 
Дати на пътуване: 22.09. – 25.09.2022;
 
 
хотел ВИШЕГРАД 3* - ТОП разположение на пешеходната променада на река ДРИНА до мостът на ДРИНА, вижте хотела тук: hotel-visegrad.com/
 
 
1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Вишеград – 490 км.
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина с Р. Сръбска и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Вишеград. Настаняване в хотел Visegrad 3*. Свободно време за първи впечатления от града. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки. Нощувка.
 
2 ден: Вишеград - круиз по изумрудената река Дрина 
Закуска. Организирана пешеходна разходка във Вишеград, който впечатлява със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.
Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. – Мостът на Дрина. Продължаваме разходката си покрай изумрудената река до Андричград – другото творение на Емир Костурица. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича – Андричград. Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името – Каменград.
Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: круиз по река Дрина.  
Круиза с корабче по река Дрина е четири часово вълшебство наситено с удивителни и впечатляващи гледки неръкотворни към бреговете на реката, към пръснатите рибарски къщички и зелени морави. Зареждащи паузи и спирка край Стари Брод и Слап – там, където река Жепа дарява тюркоазено сините си води на изумрудената си посестрима Дрина!
В късния след обяд завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки. Нощувка.
 
3 ден: Вишеград – Сараево – Вишеград – 220 км.
Закуска. Свободно време във Вишеград или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.
Отличното местоположение на Вишеград в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите”.  
Сараево е и град, успял дори след войната да съхрани своята богата архитектурна смесица от стилове: архитектурно наследство от Австрия, контрастиращо с ориенталския стил архитектура и тази от годините на социализма... Градът е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес християнски храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.
Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. ПРАЗНИЧНА вечеря с включени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и жива музика! Нощувка.
 
4 ден: Вишеград – манастир Добрун - София – 470 км.
Закуска. В 08:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в манастира Добрун. Манастирът е посветен на „Успение Богородично” и е основан от жупана Прибил по времето на цар Стефан Душан (1340-1343 г.). На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на  царското семейство – цар Стефан Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и  на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. Пристигане в София вечерта.
 
 
Други
Необходими документи:
валидна лична карта или задграничен паспорт;
за непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни. 
 
Начин и срок на заплащане:
При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване. 
 
Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 
 
СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!
 
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Босна и Херцеговина!
 
Към момента на публикуване на програмата (11.02.22 г.) Босна и Херцеговина НЕ изисква поставяне под карантина влизащите в страната чужденци.
Към момента при влизане в страната на туристи от Европа се изисква представяне на документ свързан с Ковид не по-стар от 48 часа (PCR test (и/или) negative antigen test), сертификат за поставена втора доза ваксина или поставена еднократна доза ваксина в срок минимум 14 дни преди влизането в страната и сертификат за преболедувал Ковид в период от 14 до 180 дни преди влизането в страната.
Няма ограничения за посещения в ресторанти, ако посетителите притежават посочените сертификати за Ковид.
 
В случай, че условията за влизане в Босна и Херцеговина останат в сила към датата на пътуване и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.
 
 
Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 
1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.
4. ако прекратяването е от 44 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на туристическия пакет в лева;
5. ако прекратяването е под 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;
 
Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 
Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100003648  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2022 до 10.03.2023 год.
 
ОБЩИ УСЛОВИЯ към офертата
 
 
Полезна информация:
 
Валута:  1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)
              1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка)
 
България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа
 
 
ПРОМО цена при внесен депозит до 15 Август:       
На турист в двойна стая                       – 319 лв.
Трети възрастен                                   - 305 лв.
Дете до 12 год. с 2ма възрастни в стая – 259 лв.
 
Редовни цени от 16 Август:
На турист в двойна стая                       – 339 лв.
Трети възрастен                                   - 325 лв.
Дете до 12 год. с 2ма възрастни в стая – 279 лв.
 
 
Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус 3*
3 нощувки със закуски на блок маса в хотел  www.hotel-visegrad.com/
2 стандартни вечери 4-степенно меню с включени напитки (0,05 мл. сливова ракия, 1 безалкохолно и вода)
Празнична вечеря с жива музика, 4 степенно меню и напитки (0,10 мл. сливова ракия, 0,20 мл. вино, 1 безалкохолно и вода)
посещение на етно селище на Емир Костурица - Дървенград (не вкл. входна такса)
посещение на манастира Добрун – „Успение Богородично”
застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”
 
Пакетната цена НЕ включва:
Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград – 250 сръбски динара
Входни такси за обекти посещавани по желание
Круиз с кораб по река Дрина: възрастен – 25 евро, дете до 12 г. – 13 евро (минимум 20 туриста)
Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод: възрастен – 20 евро, дете до 12 г. – 10 евро (минимум 20 туриста)
 
ВАЖНО!
Допълнителните мероприятия: круиз и екскурзия до Сараево се заявяват и заплащат в България!
 
Доплащане: 
медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст над 69 год. - 10 лева!
 
Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената! 
 
Забележка:
за пътуващите със собствен транспорт в цената не е включена мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина и екскурзионна програма с автобуса!