Коледа в Централна Европа: Дрезден - Лайпциг - Прага. Дати: 30 ноември - 5 декември, самолетна екскурзия от Варна

Продължителност: 6 дни / 5 нощи

Вид транспорт: Самолет Самолет

Дати на отпътуване: 17.12.2022

Оферта № : Е - 116Цена от: 799 лв.Дата Цена Запитване
17.12.2022 - 22.12.2022 от 799 лв. запитване
Коледно Вълшебство в Централна Европа: Дрезден - Лайпциг - Прага
самолетна екскурзия от Варна     
 6 дни / 5 нощувки, Дати: 30.11.22 - 05.12.22
       3 пешеходни екскурзии в Дрезден, Лайпциг и Прага включени в цената!
 

Пакетна цена на турист: 959 лв

Програма на екскурзията:

30 ноември - сряда. Излитане от Варна с редовен полет на а/к Уиз Еър в 14:20 ч. Пристигане в Прага в 15:50 ч. Посрещане от нашия представител. Трансфер до Дрезден /около 2 часа/. Настаняване в хотел IBIS Bastei 3*. Кратка разходка по празнично украсената улица Prager Strasse, основна търговска артерия на града. Свободно време. Нощувка.
1 декември - четвъртък. Закуска. 8:30 ч. - Пешеходна обиколка „Коледен Дрезден”. По време на обиколката ще видим основните забележителности на града: Цвингера, Операта, Стария кралски дворец, Фрауенкирхе, Стената на саксонската слава, терасата на Европа. Ще посетим и украсените коледни площади: площада Postplatz и двора на средновековния дворец Stallhof. Нощувка.
2 декември - петък. Закуска. Целодневна автобусна екскурзия „Коледа в Лайпциг”. 9:00 ч - отпътуване с автобус до Лайпциг /около 1,5 часа/. Пристигане в града на Бах и Гьоте и културен център на Саксония. Пешеходната обиколка започва от Университета, който дава образование на много българи още отпреди Освобождението. Тук учат Иван Богоров, Пенчо Славейков, тук се издава и първият български вестник Български орел. Пред Операта е Augustus Platz с коледна украса на Вълшебната гора и героите от приказките на Братя Грим. Продължаваме към църквата Св.Николай с дървената пирамида и въртяща се кула, за да стигнем до най-големият площад на Лайпциг - площада пред Старото Кметство. Тук се поставя голямата коледна Елха, старинната въртележка, къщичките със украшения и лакомства, а зад Кметството е базарът с традиционни играчки и типични саксонски коледни деликатеси. Отпътуване за Дрезден в 17:00 ч. Нощувка.
3 декември - събота. Закуска. 8:00 ч. - отпътуване за Прага. Пристигане в 10:30 ч., настаняване в хотел Arbes 3*+, централно разположен в Прага. Оставяне багаж на рецепция, по възможност настаняване преди 12:00 ч. Кратка почивка. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език на Стария град на Прага. Ще видим: Вацлавския площад, улица На Пришкопи, Барутната кула, Кметството на Площада на Републиката, ул.Целетна, Плодовия пазар с Ректората на Карловия университет, Ставовия театър, Староместския площад и астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите Продължителност - около 3,5 часа. Тази екскурзия ще ви потопи в коледното вълшебство на Чехия. Най-пищната украса на Прага се прави на Староместския площад, на Вацлавския площад и пред Пражкия замък. Пред Кметството е поставена празнично осветената голяма елха и Витлеемската сцена с Младенеца, Йосиф и Дева Мария. Тук са ярко осветените дървени къщички, с безброй типични чешки украшения и сувенири и приготвените на място коледни храни и напитки. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
4 декември - неделя. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: Еднодневна екскурзия в Карлови вари с екскурзовод на български език. Разглеждане на замъка Доуби, превърнат в Коледна къща /по желание, вход 5 евро/, 12:00 ч. - свободно време в сладкарницата на хотел Пуп 5*. 13:00 ч. - Пешеходна разходка: хотел Термал, парка Сметана с Коледния базар, парка на Дворжак и изящните колонади, които свързват отделните извори. Цена на екскурзията - 120 лв на записан турист/99 лв дете до 12 г. при минимум 15 записани туристи.
5 декември - понеделник. Закуска.Оставяне багаж в отделението за съхранение на багаж на рецепция. 8:00 ч. - Пешеходна екскурзия „Коледните базари от другата страна на Вълтава: Пражки Храд и Мала страна”. Необходимо е ползване на градски транспорт. По време на екскурзията ще видите: Храдчани - празнично украсения Пражки замък с готическата катедрала Св.Вит, улица Нерудова, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловият мост. Продължителност около 3 часа. Свободно време за обяд. 13:00 ч. - трансфер до летище. 15:25 ч. - излитане за Варна пристигане в 18:30 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
 • 30 ноември Варна - Прага 14:40 ч. - 15:50 ч.
 • 5  декември Прага - Варна 15:25 ч. - 18:30 ч.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия:
От 18-ти март 2022 г. гражданите, които пътуват за Чехия  от държавите - членки ЕС,  влизат в Чехия БЕЗ представяне на зелен сертификат, без PCR тест и без формуляр за локация на пътници. От 1 май 2022 г. българските граждани НЕ са задължени да представят зелен сертификат при влизане в България от Чехия.

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 450 лв при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:  В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 

 • самолетен билет Варна - Прага - Варна на а/к Уиз еър с включен малък салонен багаж до 10 кг
 • всички трансфери по програмата
 • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* централно разположен в Дрезден
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага
 • 1 пешеходна обиколка в Дрезден
 • 1 пешеходна обиколка в Лайпциг
 • 2 пешеходни обиколки  на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • слушалки по време на пешеходните екскурзии в Прага
 • представител на туроператора на български език по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
 • допълнителен чекиран багаж до 10 кг /в багажното отделение/ - 120 лв на турист двупосочно, цената подлежи на потвърждение в момента на заявка.
 • допълнителен чекиран багаж до 20 кг /в багажното отделение/ - 160 лв на турист двупосочно, цената подлежи на потвърждение в момента на заявка.
 • чекирани /фиксирани/ места - 70 лв на турист двупосочно
 • антигенен или ПСР тест при необходимост
 • eкскурзия до Карлови вари
 • разходи за градски транспорт. Цена на трамваен билет в Прага - 0,80 евро.
 • входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор.

Внимание: Допълнителните екскурзии по желание се заявяват при записване и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване. Тяхната организация е свързана с предварителни резервации и е необходимо да се резервира възможно най-рано.

Еднодневна екскурзия в Карлови вари. Цена на екскурзията - 120 лв на записан турист/99 лв дете до 12 г. при минимум 15 записани туристи.