Двудневна екскурзия до Белоградчишки скали, пещера Магурата, Видин и Калафат

Продължителност: 2 дни / 1 нощ


Маршрут: София - Белоградчишки скали - пещера Магурата - Видин - Калафат - София

Дати на отпътуване:

Оферта № : Е - 25Цена от: 0 лв.Дата Цена Запитване
Програма
1 ден 
Отпътуване от София в 7:00 ч. от автогара Сердика, по маршрут: София – Враца – Белоградчик – Видин. 
Посещение на Белоградчишки скали. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България и неповторимия природен феномен Белоградчишки скали /кандидат за Седемте природни чудеса на света/. Свободно време за обяд в центъра на гр. Белоградчик. 
Отпътуване за пещера “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. 
Отпътуване за Видин. Настаняване в хотел 3*. Нощувка. 

2 ден 
Закуска. Панорамна обиколка на град Видин. Града изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост "Баба Вида" – единствената изцяло запазена в страната /Х век/. Свободно време за разходка и обяд. Възможност да се разходите в Крайдунавският парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието, да посетите Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. 
Отпътуване за град Калафат, Република Румъния около 13,00 ч. Свободно времe за разходка в красивия център на града. 
Отпътуване за София около 16:00 ч. Пристигане в гр. София късно вечерта. 
транспорт с лицензиран туристически автобус 
1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин 
застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина” с покритие 2000 евро 
водач от агенцията
доплащане за единична стая 20 лв.
входни такси за посещаваните туристически обекти 
разходите от личен характер, обяди и вечери